Bakåtvända bilbarnstolar för bästa säkerhet.

Bakåtvända bilbarnstolar för bästa säkerhet.

  • Britax Römer, BeSafe, Volvo Original och TinySeats
  • Bekvämt och säkert i marknadens bästa bilbarnstolar
  • Vi hjälper dig hitta rätt bilbarnstol
Filtrera
Hittade 1 st Visa
Visa Filtrera Sök
Sök
Hittade 1 st
0
Varukorg
BeSafe Bilbarnstolar iZi Plus X1
  • Fresh Black Cab

Fresh Black Cab

Utförsäljning! Gäller så långt lagret räcker! Plustest godkänd

5.299SEK/ st

Biliakortspris vid betalning med CarPay online eller Biliakort i butik

Bilbarnstolar som passar både ditt barn och din bil.

Säkerheten är särskilt viktig när du väljer bilbarnstol. När det kommer till komfort finns unika fördelar som extra benutrymme eller justerbar lutning. Behöver du hjälp att välja rätt bilbarnstol? Kom in till oss på Bilia. Vi hjälper dig även med monteringen om du så önskar!

  • Räntefri delbetalning upp till 24 mån
  • Snabb leverans och fri retur
  • Stort sortiment av biltillbehör
 
 
 

Från babyskydd till bilbarnstol.

Här i bilbarnstolsguiden får du hjälp att välja rätt babyskydd eller bilbarnstol till era små hjärtan.

Vad är ISOFIX?

Vad är ISOFIX?

ISOFIX är ett fästsystem för babyskydd, bilbarnstolar och bältesstolar. Istället för att du sätter fast babyskyddet med bilens bälten fäster du den i bilens ISOFIX-fästen. Standarden togs fram för att minska risken med felaktigt fastsatta babyskydd. Så gott som alla nyare bilar har ISOFIX-fästen. De är placerade mellan stolsdynan och ryggstödet.

Bilbarnstolar 9-25 kg (ca 9 mån till minst 4 år)

När ditt barn har vuxit ur sitt babyskydd är det dags att byta till en bakåtvänd bilbarnstol. Barnet ska kunna sitta utan stöd och hålla sitt huvud själv.

Barn bör sitta bakåtvända.

Upp till minst fyra års ålder bör barn sitta bakåtvända. Barnets huvud är stort i förhållande till kroppen och en bakåtvänd bilbarnstol fångar upp kraften bättre än en framåtvänd bilbarnstol. I Sverige rekommenderas att barn ska åka bakåtvända så länge som möjligt, helst upp till minst fyra års ålder.

Vilken bilbarnstol ska jag välja?

I vårt sortiment finns bilbarnstolar från Britax, TinySeats, BeSafe och Volvo Original. Det är de säkraste bilbarnstolarna på marknaden. När det kommer till komforten har varje stol sina unika fördelar. T ex extra benutrymme eller möjlighet att justera lutningen. Innan du köper bilbarnstol kan det vara bra att testa så den får plats i bilen. Olika bilbarnstolar kräver olika mycket plats.

Viktigt är att du ser till att bilbarnstolen är anpassad för ditt barns ålder och vikt. Kom gärna in till oss på Bilia så hjälper vi dig att välja rätt bilbarnstol. Vår butikspersonal är utbildad och hjälper dig även med monteringen om du önskar.

Monterar du din bilbarnstol själv är det viktigt att du följer instruktionsboken och tillverkarens anvisningar noga. Monterar du den bakåtvända bilbarnstolen i framsätet ska krockkudden kopplas ur före montering.

Vill du veta mer? Titta i vår bilbarnstolsguide.

Tillbehör bra att ha.

Det finns en uppsjö av olika tillbehör som kan underlätta resan. Bland annat olika typer av solskydd, sparkskydd, bilspeglar, mugghållare och mycket mer.

Vad är ISOFIX?

ISOFIX är ett fästsystem för babyskydd, bilbarnstolar och bältesstolar, som bygger på en internationell standard. Istället för att sätta fast babyskyddet eller bilbarnstolen med bilens bälten fäster man den i bilens ISOFIX-fästen. Både bilen och babyskyddsbasen/bilbarnstolen måste vara försedd med ISOFIX. Standarden togs fram för att minska risken med felaktigt fastsatta babyskydd. Så gott som alla nyare bilar har ISOFIX-fästen. De är placerade mellan stolsdynan och ryggstödet.