Hundburar och hundgrindar.
Bekvämt och säkert för din trogna vän.

Hundburar och hundgrindar. Bekvämt och säkert för din trogna vän.

  • MIM, 4pets, Alftaburen och Volvo Original
  • Krocksäkra och godkända transportlösningar
  • Tryggt och säkert – vi erbjuder montering

Marknadens säkraste hundburar.

I vårt sortiment finns hundburar som uppfyller marknadens höga krav på säkerhet. Kom gärna in till oss om du behöver hjälp att hitta rätt hundbur eller hundgrind. Vi hjälper dig även med monteringen om du önskar!

Hos oss hittar du ett brett sortiment av hundburar, hundgrindar, hundselar och tillbehör för en trevligare resa.

  • Räntefri delbetalning upp till 24 mån
  • Snabb leverans och fri retur
  • Res säkert med din hund

Säkra hundburar till människans bästa vän.

I bilen ska din hund alltid sitta säkert. Det är lag på att hunden ska resa i antingen hundbur, med lastgaller och grind eller fastspänd med hundsäkerhetsbälte. Hos oss på Bilia hittar du allt från hundburar och hundgrindar till avdelare och selar.

Har din bästa vän en hundbur?

Det finns vissa viktiga saker att tänka på när du ska ta med din hund i bilen. Främst kommer förstås säkerheten. I en särskild hundbur eller fastspänd med hundsäkerhetsbälte/hundsele sitter din hund säkert och lagligt under hela resan. I vår guide får du alla tips och råd du behöver för en säker bilfärd med din hund.

Tänk på temperaturen!

Lämna aldrig hunden ensam i en varm bil. Temperaturen kan stiga mycket snabbt. Även om du parkerar bilen i skugga. Är det möjligt att temperaturen går över +25°C eller under -5°C får du enligt lag inte lämna hunden i bilen utan tillsyn. Se även till att bilen är välventilerad och att det alltid finns vatten till hunden.

Detta gäller när du transporterar din hund i bilen: + När du transporterar din hund i bur ska den vara placerad så hunden får skugga och god ventilation. + Hunden ska rastas och få vatten minst var sjätte timma. Den ska få mat minst en gång varje dygn. + Hunden får inte förvaras permanent i ett fordon och högst 3 timmar enligt huvudregeln. + En tik som löper ska inte transporteras tillsammans med hanhundar. + En dräktig tik får inte transporteras de två närmaste veckorna före beräknad valpning eller tidigare än en vecka efter valpningen. Det finns undantag från dessa två regler för sällskapshundar som transporteras i personbil och kortare sträcka än 50 km.

Läs mer om vad som gäller när du transporterar din hund i bilen på Jordbruksverkets hemsida.

Kan vi hjälpa dig? Ring gärna Bilia Nu 0771-400 000.