Bilvård, tvätta bilen med enkla medel.

Bilvård, tvätta bilen med enkla medel.

  • Förlänger nybilskänslan
  • Skinande ren med bilschampo och vax
  • Snabb leverans och fri retur

Allt du behöver för en renare och snyggare bil.

Det är värdefullt att ta hand om bilen. Då håller den längre. Dessutom är det bra för andrahandsvärdet. Hos oss hittar du det mesta inom bilvård för att kunna tvätta bilen själv. Allt från bilschampo och bilvax till spolarvätska. Vi hjälper dig gärna med allt du behöver, så din bil blir skinande ren. Både på insidan och utsidan.

  • Räntefri delbetalning upp till 24 mån
  • Snabb leverans och fri retur
  • Stort sortiment av biltillbehör

Myter om biltvätt

Det finns många myter om biltvättning. Tvätta bilen tryggt och säkert på en biltvättningsanläggning och var snäll mot miljön.

Bilvård som ger nybilskänslan tillbaka.

Att sätta sig i en ren och fin bil är en härlig känsla. Hos oss hittar du allt du behöver för att ta hand om din bil på bästa sätt. Allt för invändig och utvändig tvätt. Allt från skonsamma rengöringsmedel till bättringsfärg. Här följer tipsen som får din bil att skina som ny!

Använd rätt redskap.

Först och främst, med rätt redskap blir det mycket roligare. Med en batteridriven dammsugare slipper du både sladd och onödigt trassel. Från Nilfisk har vi även kraftfulla högtryckstvättar som snabbt och smidigt spolar av bilen.

Putsa med rätt produkter.

För att skydda lacken på bilen är det viktigt att tvätta bilen ofta. Se alltid till att använda skonsamma rengöringsmedel och produkter som är avsedda för bilvård. Inte för hemmet.

Tips! Tvätta bilen skinande ren på rätt sätt.

Tänk på att det är både smidigare och bättre för miljön att tvätta bilen i en gör-det-själv-hall än hemma på uppfarten.

1) Använd högtryckstvätten för att noga spola av bilen. Men var försiktig så vattenstrålen inte slår upp något litet stenskott i lacken. Är bilen riktigt smutsig, använd först avfettningsmedel. En diskborste eller en tandborste är perfekt för att göra rent där inte högtryckstvätten kommer åt.

2) Häll bilschampo och rikligt med vatten i en hink. Byt vatten när det är smutsigt och använd inte det smutsiga vattnet i botten på hinken. Se till att det inte är något grus i tvättsvampen som kan repa lacken.

3) Spola av bilschampot med högtryckstvätten. Var särskilt noga bakom lister, vid registreringsskylt och andra utrymmen där det lätt samlas smuts.

4) Torka bilen med en skrapa och ett sämskskinn. Skaka av skinnet då och då så inget grus sitter fast. Syntetiska sämskskinn är mycket bättre än naturskinn som blir hårda och spricker.

5) Önskar du polera lacken så använd mild lackrengöring och en polermaskin, det förenklar jobbet avsevärt! Se också till att maskera de ytor du inte vill polera. Polera ett litet område i taget. Torka sedan bort överskottet med en mjuk mikrofiberduk.

6) Dags att vaxa! Har du precis polerat lacken passar ett hårdvax perfekt. Det är ett bilvax utan polish. Annars kan du välja bilpolish som innehåller både lackrengöring och vax. Med en mjuk frottéhandduk eller en bit skumgummi sprider du ut vaxet. Se till att inte ta för mycket. Polera bort överflödet med en ren och mjuk mikrofiberduk. Ta även bort maskeringstejpen. Det är bättre för miljön om du vaxar din bil regelbundet istället för att använda avfettningsmedel för att få den ren.

7) Tänk på att det är detaljerna som gör det. Glöm därför inte fälgarna! Tvätta och putsa för ett skinande rent resultat.

Våra Tvätta-anläggningar är gröna.

Ett annat tips för en renare och finare bil är att använda våra biltvättar. I våra tvättanläggningar, som finns på flera platser runt om i landet, finns oljeavskiljare i avloppet så att smuts och kemikalier inte rinner rakt ut i våra sjöar och vattendrag.

Behöver du bättringsfärg?

Har du fått en förarglig repa eller ett onödigt stenskott i lacken? Vi har förbättringsfärgen din bil behöver. Välj färgpenna eller sprayfärg.

I våra Bilia-butiker, och här på hemsidan, hittar du även glykol, spolarvätska, bromsvätska, smörjmedel och massor med bilvårdsprodukter som ger dig nybilskänslan tillbaka!

Vi hjälper dig gärna att få din bil ren och fin. Boka en rekonditionering så städar, tvättar och rengör vi din bil både utvändigt och invändigt. Har du frågor eller vill boka rekonditionering? Ring Bilia Nu på 0771-400 000.