Turtle Wax

Turtle Wax® – det kompletta bilvårdsmärket

Det familjeägda bilvårdsvarumärket Turtle Wax® har sina rötter i Chicago, USA. De har tillverkat och utvecklat produkter som skyddar och bevarar bilen sedan 1930-talet. Företagets vision är att alltid ligga i framkant i branschen och tillverka innovativa produkter som efterfrågas av både bilägare och bildindustrin. Deras produkter började säljas i Sverige redan på 60-talet och var det första land att distribuera produkterna utanför USA. Turtle Wax är det kompletta bilvårdsvarumärket med allt från svampar och microfiberdukar till avfettningsmedel, schampoo och vax. De erbjuder också kem och maskiner för mer professionella användare.

Luktborttagning – håller bilens interiör ren och fräsch

Turtle Wax har flera storsäljare som tar bort dålig lukt i bilen, t.ex. Odor X och Power Out-serien. Du som har hund vet säkert att en dag i parken, motionsspåret eller vid havet kan dra med sig dåliga lukt in i bilen. Turtle Wax har produkter som är speciellt anpassade för att eliminera dålig lukt från djur. Odor-X tränger ner i tygfibrerna och ”äter upp” den dåliga lukten. Den är effektiv mot både djurlukt, rök, matos och andra odörer.

Tvätta bilen med rätt produkter på rätt sätt

Att tvätta bilen kan vara tidskrävande, men det behöver inte vara komplicerat. Turtle Wax har ett komplett utbud av kvalitetsprodukter när det kommer till biltvätt. Det finns vissa saker som är bra att tänka på när man tvättar bilen:

  •  Tvätta inte i solljus eftersom t.ex. avfettningsmedel kan skada lacken om ytan är varm.
  •  Skölj av bilen ordentligt innan du kör igång med tvättsvampen, den lösa smutsen kan repa och matta lacken.
  •  Använd nya tvättsvampar till olika saker. Smuts och grus kan lätt fastna i svampen och förstöra lacken.
  •  Glöm inte att vaxa bilen. Vax stöter bort smuts lättare och du behöver inte tvätta lika ofta.
  •  Skydda naturen – tvätta inte bilen på gatan. Olja, avfettning och tungmetaller avlägsnas från din bil under tvätt.
  •  Hoppa inte över fälgarna för att det är komplicerat och svårt att komma åt. Om smutsen biter sig fast blir det svårare att få bort. Använd fälgtvätt och en fälgborste.
  •  Var försiktig med högtryckstvätten och håll inte munstycket för nära bilen. Mindre lackskador kan leda till att vattnet tränger sig in under lacken och ta med sig stora partier av lack.