MiM säkra hundburar

MIM hundburar - säker transport för alla passagerare

MIM är måna om att både hundar och passagerare sitter säkert vid en eventuell kollision. Deras innovativa hundburar har genomgått flera krocktester bla SPCT (Safe Pet Crate Test) med högt ställda krav. Dessutom är dörrarna alltid vänsterhängda, så din hund hoppar säkert ut mot vägkanten istället för ut i vägen.

VarioCage finns i flera varianter.

Hundburen VarioCage finns som enkel, dubbel, kompakt och mini. Den går enkelt att justera i djupled för att maximera utrymmet för din hund och anpassa buren utefter bilens mått. Det gör att denna hundbur passar de flesta bilmodeller.

För MIM är säkerhet ett signum.

MIM utvecklar innovativa och säkra transportlösningar för ditt husdjur. Här följer några av fördelarna när du väljer en hundbur från MIM.

Krocktester med högt ställda krav.

SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut i Borås utför ett säkerhetstest som kallas SPCT (Safe Pet Crate Test). Här testas hundburars påverkan på säkerheten för passagerare och hund vid en eventuell trafikolycka. VarioCage är krocktestade och uppfyller SP Sveriges Tekniska Forskningsinstituts samtliga kriterier för krock framifrån, bakifrån samt rullning.

Deformationszoner minimerar skaderisken.

Blir man påkörd bakifrån trycks VarioCage hundbur ihop precis som bilens deformationszoner. Det innebär att buren inte skjuter fram baksätet eller splittras. Därmed minimeras skaderisken för både passagerare och hund.

Nödutgång om något händer.

Om en situation uppstår så att grindarna blockeras finns en nödutgång. Med några enkla handgrepp kan hela baksidan lyftas bort.

VarioCage dubbelbur har justerbar mellanvägg.

I en VarioCage dubbelbur får du enkelt plats med två hundar. Behöver den ena hunden mer plats än den andra kan mellanväggen justeras i sidled. Mellanväggen kan även demonteras för att skapa ett stort utrymme till en större hund. Denna hundbur passar därmed lika bra för en stor hund som för två mindre.