Charge Amps

Gröna lösningar från Sverige till den moderna laddbara bilen

Charge Amps vill göra elbilsladdning enklare, smartare och trendigare med hjälp av innovativ grön teknik. De utvecklar användbara lösningar med modern design och funktionalitet. Deras vision är att möta kunders behov och att elbilsladdning ska bli enklare, renare och mer lättillgängligt för användarna. Marknaden expanderar i allt snabbare takt, efterfrågan ökar, priserna faller och nya tjänstebilslagstiftningar förändrar marknaden. Charge Amps är här för att hänga på trenden och göra den grönare. Alla produkter är svensktillverkade och av högsta kvalitet.

Charge Amps Halo - smart, effektiv och säker.

Charge Amps Halo är en kompakt, pålitlig laddbox tillverkad i återvunnet aluminium. Boxen är anpassad för det skandinaviska klimatet och står emot väta och fukt. Inbyggda LED-lampor underlättar användning i mörker. Den har en smart integrerad mjukvara och molntjänst som ger dig full översikt och kontroll över laddningen. Du har även möjlighet till schemaläggning, timer och rapporter som förenklar och effektiviserar din vardag. Du kan även koppla in din dammsugare, gräsklippare eller ladda din elcykel med det extra Schuko-uttaget på boxens undersida.

Ladda publikt med Charge Amps Beam.

Charge Amps Beam Mode 3 är en ny laddkabel för publika laddstationer med Typ-2-uttag. Kabeln är mjuk och följsam även i minusgrader. Den är lättare och tunnare än liknande produkter vilket gör att den är enkel att ta med sig. Kabeln levererar upp till 20A och är ett måste om du ska köra längre sträckor så att du kan ladda på vägen.

Ladda i vägguttag med Charge Amps Ray.

Charge Amps Ray Mode 2 erbjuder effektiv, säker laddning i ett vanligt vägguttag. Förstklassig användarvänlig design ligger i fokus med anpassningsbar display och ergonomiskt grepp. Charge Amps Ray har tempsensor i båda ändarna och ställer automatiskt in laddstyrkan, men du kan även justera amperestyrkan, mellan 6-16A, på displayen. Perfekt att ha med på resande fot, t.ex. till sommarstugan.

Mode – vad betyder det?

Mode står för olika säkerhetsnivåer vilket det finns fyra stycken av inom elbilsladdning. Mode 3 är standard för normal- och semisnabb laddning i EU, vilket innebär att kabeln är strömlös tills den är ansluten till både laddstation och fordon. Mode 4 är standard för snabbladdning och används vid likströmsladdning. Mode 1 är laddning i ett vanligt eluttag med jordfelsbrytare vilket är den enklaste säkerhetsnivån. Mode 2 skiljer sig från Mode 1 genom att en kontrolldosa säkerställer en kontrollerad laddning.