Rimgard

Rimgard - världens första fälglås

Rimgard är världens första fälglås, en produkt som eliminerar risken att dina fälgar blir stulna. Det är en ny uppfinning som är utvecklad, konstruerad och tillverkad i Sverige. Utvecklingen av Rimgard har tagit många år och finns i dagsläget till sju bilmärken. De jobbar kontinuerligt med att skapa produkter som är kompatibla med fler bilmärken, eftersom deras vision är att alla ska kunna stöldsäkra sina fälgar. Rimgard skriver själva att de är stolta över att vara en del av svensk innovation och teknisk utveckling inom bilindustrin.

Certifierad och säkerhetsklassadRimgard har genomgått omfattande tester internt och av tredje part. Efter att några externa testingenjörer slutfört sina stöldtester konstaterade de att Rimgard är obrytbar. Rimgard samarbetar med Assa Abloy, som är världsledande inom lås- och dörrlösningar, som har testat låsmekanismen vilket visat att låset är borr- och stöldsäkert. Statens Provningsanstalt, RISE samt TÜV Austria har båda certifierat att produkten håller största möjliga säkerhetsnivå. Produkten är hittills patenterad i Sverige och USA, men är ansökt om i ytterligare 180 länder.

Kombinerar säkerhet och design

Rimgard täcker och skyddar samtliga bultar på fälgen från stöld och påverkan. Låset kan motstå dragkrafter på över 2,3 ton vilket gör det otroligt säkert. Modulen är tillverkad av miljövänlig aluminium och är helt fri från tungmetaller. Låset är inte bara säkert utan har även en snygg design för att passa bilens och fälgens utförande. Produkten är enkel att montera, du behöver endast avlägsna fälglåset när du byter däck. Rimgard placeras i fälgens mitt så centrumbulten tvingar den bakre expanderaren att låsas och säkras. ”Var ett steg före. Överlista tjuvarna. Skaffa Rimgard.”